Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Smířili byste se se ztrátou redpoweru v nové verzi?
Ano, smířil bych se s tím. 17%  17%  [ 1 ]
Ne, nesmířil bych se s tím! 83%  83%  [ 5 ]
Je mi to jedno. 0%  0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 6
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nová verze bez redpoweru?
PříspěvekNapsal: ned 17. lis 2013 19:18:18 
Uživatelský avatar
Registrován: sob 12. říj 2013 0:31:01
Příspěvky: 31
Tahle otázka jde hodně na tělo, ale je třeba si ji položit.

Sharp se nás snaží "připravit" na nevyhnutelný příchod nové verze, kde nebude dál podporován redpower.
(viz zde: http://sharpnet.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=29&sid=413f0ddb59a0d19bbc4367b03a624ca7)
Redpower zahrnuje nařezané bloky, některé stroje, kabely, trubky a další. Zkráceně řečeno, mnoho hráčů přijde o hodně, někteří úplně všechno.

Proto Sharp přišel s nápadem druhého serveru, který by běžel na současné verzi a umožnil by nám s redpowerem pokračovat. Ještě není jasné, kdo by druhej server vedl, ale Sharp to už odmítl. Pokud se nenajde nikdo a Sharp bude trvat na nové verzi, máme fatální problém.

_________________
"See me rising!"
(Gorgoroth, Exit trough carved stones)


Profil  Offline
 
 Předmět příspěvku: Re: Nová verze bez redpoweru?
PříspěvekNapsal: pát 22. lis 2013 15:58:10 
Uživatelský avatar
Registrován: sob 12. říj 2013 0:31:01
Příspěvky: 31
Dnes jsem mel velmi zajimavou a ostrou debatu se Sharpem, kde jsem se dozvedel o neco vice technickych podrobnosti o nastavajici krizi.

Sharp povazuje zmenu za potrebnou hlavne kvuli dochazejici kapacite databaze regionu na mape. Databaze je zaplnovana ruznymi mody, vc. Redpoweru. Sharp ale rezolutne odmita cehokoli se zbavovat, i kdyby se hraci kolektivne dohodli a ozeleli treba framy a nekolik modu ve prospech prodlouzeni zivotnosti microblocku. Sharp zkratka trva na vsech drobnostech, ktere tam mame (napr. auta, letadla, zviratka), ale bude kvuli tomu likvidovat vsechno z RP.

Take jsem byl ujisten, ze vsechny RP projekty necha zazalohovane pro pripad, ze by se nekdy Eloraam vratila a udelala RP zase kompatibilni (malo pravdepodobne, autorka RP nema cas). Do te doby zustanou u ledu.

Potud moje subjektivni hodnoceni situace.

_________________
"See me rising!"
(Gorgoroth, Exit trough carved stones)


Profil  Offline
 
 Předmět příspěvku: Re: Nová verze bez redpoweru?
PříspěvekNapsal: ned 24. lis 2013 17:05:42 
Registrován: sob 12. říj 2013 14:36:59
Příspěvky: 11
Bydliště: Praha 5
Já bych možná mohl vést server pro 5 slotů, na kterém by byla současná verze


Profil  Offline
 
 Předmět příspěvku: Re: Nová verze bez redpoweru?
PříspěvekNapsal: ned 24. lis 2013 18:47:56 
Uživatelský avatar
Registrován: sob 12. říj 2013 0:31:01
Příspěvky: 31
Dovedl bys krotit bugy, které obyčejně řeší Sharp? Museli bychom tam udělat změny, které Sharp odmítá udělat na Sharpnetu. Tady bych chtěl poprosit i o komentář Samuela, jestli by do toho šel...

_________________
"See me rising!"
(Gorgoroth, Exit trough carved stones)


Profil  Offline
 
 Předmět příspěvku: Re: Nová verze bez redpoweru?
PříspěvekNapsal: ned 24. lis 2013 22:48:32 
Administrátor
Uživatelský avatar
Registrován: sob 24. led 2009 2:15:12
Příspěvky: 64
Bydliště: Praha 5
Jen bych chtěl upozornit na to, že toto hlasování sice vypovídá o zbožném přání nás všech. Nicméně pokud nevýjde nová verze Redpoweru, tak to zůstane jen přáním. Server nebude možné z dlouhodobého hlediska provozovat na současné verzi. Tedy jednou příjde den, kdy stejně budem muset migrovat a pak tohle hlasování nebude mít vliv na upgrade. Prostě se bude upgradovat a nebo ukončovat server. Jiné možnosti nebudou. A ten den bohužel nebude tak daleko. Na současnym serveru je třeba řešit 2 - 3 fatální bugy týdně které ohrožují záznamy na mapě (tzn. mohou nevratně poškodit mapu a zablokovat server). Jak jde čas, tak množství těchto bugů narůstá. Je jen otázka času kdy nebudu mít čas 4x týdně překopávat server aby běžel. Pak Sharpnet končí.. resp končí, tak jak ho známe.. neb já si ještě chci taky někdy zahrát.. a tedy budu muset server přemigrovat na novjší opravené verze, kde jsou tyto chyby vyřešeny a ošetřeny.. a tedy server může jet klidně týden v kuse bez shození.


Profil  Offline
 
 Předmět příspěvku: Re: Nová verze bez redpoweru?
PříspěvekNapsal: úte 26. lis 2013 16:35:59 
Registrován: sob 12. říj 2013 14:36:59
Příspěvky: 11
Bydliště: Praha 5
Já se jen chci zeptat jestli by server nešlo dát místo 1.7.2 na 1.6.4 protože na 1.6.4 ještě je RP2


Profil  Offline
 
 Předmět příspěvku: Re: Nová verze bez redpoweru?
PříspěvekNapsal: úte 26. lis 2013 17:43:54 
Administrátor
Uživatelský avatar
Registrován: sob 24. led 2009 2:15:12
Příspěvky: 64
Bydliště: Praha 5
enderman74 píše:
Já se jen chci zeptat jestli by server nešlo dát místo 1.7.2 na 1.6.4 protože na 1.6.4 ještě je RP2


Ahoj,
šlo.. ale RP2 na 1.6.4 není.. jestli ho máš, tak mi ho pls pošli.. ale já za rok googlení téměř každý den jsem RP2 nenašel pro 1.6.4.. Jestli ty si to spíš nepleteš s Microblockama ty na 1.6.4 jsou (Immibis microblocks) a budou i na 1.7.2 (nařezané díly).


Profil  Offline
 

Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Panel

Nahoru Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Dizayn Ercan K.
Updated by phpBBservice.nl